Uncategorized

Mina onda tankar

Mina onda tankar Jagets besatthet i ny tappning. Livets rörelse Utan någon tydlig dramaturgi skildrar Nina Bouraoui med besatthet det egna jaget. I sin medvetandeström och med de kraftfulla beskrivningarna av sinnenas berusning bygger hon vidare på arvet från författare som Proust och Joyce.

I tre år gick jag en gång i veckan hos Doktor G. Under varje terapitimme hade jag intrycket att jag gav henne en bok, det handlade alltid om ban om separationer, om möten, varje gång byggde jag upp och rev ner en kärlekens boning.

Skickas inom 1‑vardagar. Jag kommer till dig för att jag har onda tankar. Min själ förtärs, jag är belägrad. Jag har någon inuti huvudet, någon som inte längre är jag eller som skulle kunna vara ett jag som jag länge har behärskat, länge kvävt.

De onda tankarna riktar sig mot de människor som jag älskar eller åtrår, mot deras kroppar, jag tänker att . Väl valda ord täckte sidorna glest. Mes mauvaises pensées) Övers. Elisabeth Grate Bokförlag.

Jag har alltid velat undfly livet”, skriver den franska författaren Nina Bouraoui, ”skrivandet och kärleken är de yttersta utvägarna för det. I den nya boken försöker hon slå igen flyktvägen genom att skriva om . I en enda lång intensiv monolog bearbetar hon sitt liv, sin fransk-algeriska barndom och uppväxt, sin nationella och sexuella identitet. Som alltid hos Nina Bouraoui har språket en stark sensuell laddning. Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

Att finna sin plats i en flickas hjärta är att äntligen finna sin plats i världen, i dess hastighet . Och den nya romanen handlar om en författare . Sedan vi kom hem från semestern har två katter fått för sig att de bor här. Vi har redan en katt och vill inte ha fler. De här katterna har försökt ta sig in i huset och sitter utanför och jamar om mat. De har varit väldigt påträngande. Jag vet inte vem som äger dem fast jag frågat runt.

Jag skulle kunnat rekommendera kokböcker, trädgårdsböcker, intressanta fack- och debattböcker, men det får helt enkelt bli en skönlitterär tipslista. En kort, tät roman bestående av berättarjagets splittrade resa genom sin egen familjemytologi, med en algerisk far och fransk förskjuten mor. Men jag behöver inte räkna mina dagar, för det liv jag lever nu kan inte ogiltigförklaras av .

Fullt hus i vår butik vid Kulturhuset ikväll när Birgitta Ohlsson pratade om sin bok Duktiga flickors revansch som precis kommit i pocket! På sista bilden finns också de böcker hon tipsade om. Den här titeln finns inte längre kvar på biblioteket.