Uncategorized

Mögelfläckar på dynor

När vi tog fram stolsdynorna såg jag att de tyvärr möglat under vinterförvaringen och fläckarna gick inte bort vid maskintvätt. Fick då rådet att först gnida fläckarna med flytande koncentrerad galltvål och vänta ca minuter. Efteråt gned jag partiet med en borste som doppats i vatten och när . Jag har fått mögel fläckar på mina dynor tex stolarna där man kör.

Jag har testat, mögeltvätt, funkade inte, Vim eller viff som det heter nu.

Tvätt av mögelangripna dynor ? SeglarSnack posts Jan fläckar på dynor mögel eller flugskit gå ej bort! MotorbåtSnack posts Dec Hur blir man av med mögel i dynor ? Klicka här för att läsa vidare. May Lat som jag är så lät jag mina dynor till utemöblerna stå ute hela sommaren långt in på sensommaren, så därför har jag massor av mögel prickar precis överallt.

Det som är lite jobbit är att jag kan inte ta bort tyget eftersom det är fastsytt runt dynan, så jag kan inte slänga in det i tvättmaskinen. Lista tips för att undvika mögel under vinterförvaringen. Sep Kan man få bort mögel ur husvagn?

Finns det någon där ute som kan tipsa om hur man får. Något år sen tråden startats och produkterna på marknaden har väl lite ändrat. Det har nog uppstått ganska nyligen, märkte det för nån dag sen. Vet att de var rena för en månad sen.

Men finns det något man kan göra, försvinner det alls i tvätten? Ta en titt på våra tips, råd och produkter du kan använda för att få bort dem. Mögelfläckar på kläderna? Hade antagligen regnet in i lådan där vi hade dynorna!

Har fått mögel i mina båtdynor. Någon som vet om det går att tvätta bort helst utan att ta av tyget eller om det bara är att klä om? Om det går att tvätta, gärna förslag på medel. Kjell Fredgren: Sök på ångtvätt på nätet så finner du bl. När jag tog bort det gamla tyget på mina dynor var skumgummit delvis angripet av mögel på undersidan.

Nu undrar jag om det går att tvätta bort så att även skummet blir fräscht och inte bara det nya tyget på dynorna. Apr färga tyget på dynorna? Jul Rengöring av ljus galon posts Jan More from forum.

Apr En svag båtdoft kan man känna i de flesta dynor , men mögel är ju för bra.

Det finns schampoo och rengöringsmedel som man borstar in och sedan borstar bort. Man kan behöva borsta rätt energiskt, och dammsuga emellan. Men vädra, sol, vind och rengöring kan man komma långt med. Mar Problemet tror jag är att lacken inte har varit heltäckande och i kombination med fuktiga kuddar har du fått lite mögel. Egentligen är det ingen ko på isen, bara du slipar rent och lackar, så kommer det bli bra.

Jul Jag gissar att tanken är att mjölksyran lite försiktigt ska bleka bort mögelfläckarna. Tina Japanska vaktlar, ägg och höns. Ja, fil har jag också läst om, men att det verkar bäst på nytt mögel.

Jordslag på båtkapell och dynor är inte ovanligt. Kolla i någon affär som säljer . Har Du varit ordentlig och tagit hem dynor och alla andra textilier för torr och ventilerad vinterförvaring och ändå fått mögel i båten? Lugn, mögel på hårda ytor är lätt att ta bort med ättika.

Späd ut ättikan med vatten, detta fungerar utmärkt för borttagning av mögel på målade, lackerade och oljade ytor, plast och liknande . När som helst att fukt uppfyller sommarvärmen , kryper mögel upp på de mest oväntade ställen. Om mögel visas på utemöbler , avskaffa det så snart som möjligt. Hur tvättar man en gammal dopklänning utan att den faller sönder? Hur får jag bort rödvinsfläcken på den vita duken? Vi hjälper dig som behöver råd om fläckar och andra praktiska tips.

Vår expert svarar på alla frågor som handlar om fläckar. Förhoppningsvis hittar du svaret på din fråga på den här sidan. Hejsan, hur får jag bort mögelfläckar på ett täcke som legat kvar i båten, fläck från utspild oljelampa på en dyna ? Innehåller ej klor och är luktfri. Synlig omgående effekt, djupverkan och långtidseffekt.

Speciellt lämpad för inomhusbruk, ingen . Dec Igår pallrade jag mig hela vägen till Halmstad för att kolla på en båt, (albin25) I annonsen stod det nåt om småfix men när jag kom fram var många delar i båten mögliga och tyget från väggarna i akterruffen hade rasat. Det som gjorde att jag inte vände på klacken direkt var utrustningen i båten.